28 Eylül 2007 Cuma

The King of Fighters XII - Sahte Ekran Görüntüleri

Geçtiğimiz günlerde bazı forum ve internet sitelerinde yayınlanan ve The King of Fighters XII'a ait olduğu öne sürülen bazı ekran görüntüleri ilgili oyunu merakla bekleyen hayranlar arasında her zaman olduğu gibi fazlasıyla konuşulmaya başlandı.










Ancak çok fazla heycanlanmamanız için, ilgili ekran görüntülerinin sahte olduğunu söylememiz gerekiyor. The King of Fighters XII hakkındaki gelişmeleri yakından takip eden gözler için bu görüntülerinin sahte olduğunu söylemek çok kolay olsa da konuya biraz uzak olanlar için bir kaç açıklama yapmakta yarar var.

Öncelikle ekran görüntülerinin sahte olduğunu ele veren en önemli şey; karakter çizimlerinin biraz buğu efekti ile yumuşatılmaya çalışılmış olmasına rağmen eski serilerdeki ile hem çözünürlük hem de biçim açısından aynı olması. SNK-Playmore tarfından Taito Type-X2 donanımı için geliştirilmekte olan The King of Fighters XII hakkında gerek firmanın yapmış olduğu açıklamalar gerekse SNK-Playmore'un ulusal pazarlama müdürü Yoshihito Koyama'nın oyunun karakter çizimlerinin eski serilere göre çözünürlüklerinin çok daha yüksek ve 3 boyutumsu olacağından bahsetmesi bu ekran görüntülerinin sahte olduğunun birinci kanıtı.

Söylediklerimiz arkaplanlar içinde aynen geçerli. Ekran görüntülerinde ki arka planlar gerçek resimlerden alınmış ve üzerlerinde düzenleme yapılarak elde edilmiş gibi görünüyor.

Bunların dışında daha bir çok ayrıntı bu ekran görüntülerinin sahte olduğu yönünde.

0 yorum: